Judo is van oorsprong een Japanse verdedigingssport. Het maakt niks uit of je een jongen of een meisje bent. Judo is voor alle kinderen. Tijdens de judo lessen worden er verschillende werp en controle technieken geleerd. Hierbij kun je denken aan heup, been en armworpen. Daarnaast is er ook aandacht voor het grond-judo, het aanleren van controle technieken op de mat.

Wij hebben drie lessen op maandag van 15.30-16.30 deze is voor de leeftijd 5,6,7 jaar. De groep erna is van 16.30-17.30 en deze kinderen zijn 8,9 jaar en de derde groep is van 17.30-18.30 en voor 10,11 en 12 jarige.

Judo is ideaal voor kids in deze tijd waarbij er steeds meer achter de computer en televisie wordt gezeten.

*Uithoudingsvermogen, kracht, snelheid, techniek, coördinatie en lenigheid wordt allemaal verbeterd en getraind!

* Er wordt met respect getraind en samengewerkt. Dit begint al voor de les waarbij de leerlingen en de meester elkaar op traditionele manier begroeten. Doordat je elkaar vastpakt en gooit, leert je kind omgaan met andere kinderen. Het leren van nieuwe technieken, spel en stoeivormen geeft je kind ontzettend veel zelfvertrouwen. De kids worden elke les opnieuw getriggerd om worpen en technieken te leren.

* Als er gedisciplineerd en serieus wordt getraind krijgen de kids de kans om al hun aangeleerde technieken te laten zien en mogen zij op dan examen. Dit is een fysiek bewijs van hun kunnen.

*Kinderen die vaker willen sporten kunnen altijd hun ei kwijt bij Martial Arts 4 Kids.